Hyvää kesää 2021

Juhannus ja vuoden puoliväli lähestyvät kovaa vauhtia. Paljon on mahtunut tähänkin puoleen vuoteen, ja onneksi maailmantilannekin näyttää jo lupaavammalta. Meillä työt kohti BIOpilot-hanketta jatkuvat myös kesällä. Hankkeessa rakennetaan maailman ensimmäinen maatilakokoluokan biotuotelaitos, jonka ympäristö- ja rahanarvoiset hyödyt todennetaan oikeassa toimintaympäristössä. Olemme keskustelleet usean tahon kanssa tämän toteuttamisesta.

 

Alkuvuodesta osallistuimme BioPaavon ja Kasvu Openin järjestämään TurveHackathoniin jossa etsittiin kasvualustakorvikkeita turpeelle. Kokemus oli antoisa ja raati palkitsi esityksemme ”parhaana pitchauksena”. Kilpailusta inspiroituneina, toteutimme alkukeväästä uusia kuivike- ja kasvualustatestejä Vesalanmäessä. Näytteet analysoitiin Ruokaviraston hyväksymässä laboratoriossa. Kasvualustanäytteitä on lähetetty eteenpäin kiinnostuneelle alan toimijalle ja tutkimustulokset valmistunevat loppukesästä. Olemme huomanneet kovan kiinnostuksen turpeen korviketta kohtaan kasvualustamarkkinoilla ja odotamme innolla tuloksia.

 

Kiinnostusta yritystämme ja sen innovaatiota kohtaan on saatu ympäri maailmaa niin Euroopasta kuin jopa Aasiasta asti. Olemme työstäneet näitä verkostoja ja potentiaalisia kumppanuussuhteita kevään ja alkukesän aikana ja jatkamme keskusteluita edelleen.

 

Yrityksemme valittiin loppukeväästä jo toista vuotta putkeen Kasvu Open-sparrausohjelmaan. Olemme tänä vuonna Bio- ja kiertotalouden Kasvupolulla. Kasvu Openin ensimmäinen sparrauspäivä oli kesäkuun alussa, ja kokemus oli jälleen kerran opettavainen sekä palkitseva. Kasvu Openiin valituista yrityksistä voi lukea lisää täältä.

 

Kasvu Openin Bio- ja kiertotalouden Kasvupolulle valittuja yrityksiä esiteltiin myös viime viikolla Uusiouutisissa, jossa Biotuotelaitos pääsi jutun kansikuvaksi asti. Uutisen voi lukea kokonaisuudessaan täältä.

 

EU:n innovaationeuvosto lanseerasi uuden startup-yrityksille kohdistetun rahoitusinstrumentin keväällä, ja on ollut mahtavaa huomata myös yhteiskunnan merkittävä panostus ympäristömyönteisiä ratkaisuja kohtaan.

 

Erinomaista kesää kaikille!

Biometan Tiimi